lenovo thinkpad x200

Ревю на втора употреба Lenovo ThinkPad X200

В нашия блог за употребявани лаптопи и компютри, ще разгледаме още един представителен лаптоп от обширната серия на Lenovo. Моделът е супер компактния 12,1 инчов ThinkPad X200, който може да намерите като втора употреба на българския пазар.

Ревю на X200

Цена

Оценка 10
Може да се намери във фирмите за употребявана компютърна техника за около 200 лв или малко над тази сума. Това го прави един от най-бюджетните представители на категорията употребявани мобилни ноутбуци. Моделът ни беше предоставен с любезното участие на фирма Интерсервиз-20 – бутик за втора употреба техника.

CPU

Оценка 9
Централния процесор в повечето случаи е добрия стар Intel Core2Duo. Достатъчно мощен и надежден за почти всяко съвременно приложение. Разглеждания образец употребяван лаптоп е екипиран с P8600/2.4Ghz. Само заради това, че не е с върховия модел за серията T9600 (2.8 GHz) сме махнали една точка от рейтинга му. Не е много справедливо, но ако намерите на пазара ThinkPad X200 с процесор T9600 изобщо не се колебайте.

Видео карта

Оценка 8
Intel Graphics 4500HD е вградено решение, което ще ви позволи да се насладите както на широк спектър мултимедия дори с HD качество, така и на някои по стари 2D игри.

Рам памет

Оценка 10
Като за лаптоп, който се е появил за пръв път преди близо 8 години, наличието на 4GB RAM е повече от превъзходно. Което говори доста лошо за съвременните производители, защото масово предлаганите лаптопи от потребителски клас до 600-700 лв са именно с 4 GB. Замислете се над това!

Дисплей

Оценка 5
От една страна дисплей е Anti-glare, което го прави по-добър от всички съвременни огледални екрани. От друга страна обаче TN матрицата осигурява саво 262к цвята, което прави лаптопа непригоден за професионални нужди.

Дизайн

Оценка 9
Много здрав корпус с метални панти. Шасито е изработено от магнезиеви сплави. Лаптопа създава усещане за стабилност и здравина. Изключително лек! Само заради ръбестите форми, които не допадат на всеки и отсъствието на тъчпад сме махнали една точка.

Обща оценка: 8.5

ThinkPad X200 втора употреба е идеален лаптоп на ниска цена за потребители, които не са толкова претенциозни. Всички подробни характеристики може да разгледате в официалната страница на Леново за модела X200

Подробно за ThinkPad X200

Каквото и да си говорим цената на техниката има значение за всеки, независимо с колко средства разполага. Дори и за този, които може да отдели 1500 лв за нов лаптоп има модели на цена 3000 лв, които му се струват недостижими. Но практичните и по-бюджетни потребители са свикнали да ценят всеки лев и за тях цена от 200 лв е повече от добра. В тази категория слагаме и новостартиращи бизнеси, които все още нямат капитал за закупуване на нова техника. За всички тях настоящия модел на Леново е мана небесна със своята скромна цена и чудесни параметри.

Разглеждания модел ThinkPad X200 е снабден и с 4 гигабайта DDR3 RAM памет, с поддръжка максимум до 4 гигабайта. Така че не разчитайте на ъпгрейд.

Капацитетът за съхранение на данни в конкретния модел е напълно достатъчно – 160 GB. Максималния размер HDD, вграждан от производителите е в рамките до 500 гигабайта. Има какво повече да се желае по отношение на хард диска, но на фона на предишните характеристики, които несъмнено са добри, както и спрямо цената около 200 лв. това относително ограничено пространство е в рамките на нормалното. Препоръчваме ви в бъде да мигрирате към SSD.

LCD дисплея е с LED подсветка и WXGA разделителна способност от 1280×800 пиксела. За 12 инчова матрица тази резолюция е прекрасна. Както споменахме вече единствен минус е малкия брой цветове – 262 000.

Заради компактния размер в ThinkPad X200 отсъстват едни от най-необходимите до скоро допълнения, като DVD супер мултиоптично устройство, четец за SD и мултимедийни карти, както HDMI изход.

Интерфейсът на Lenovo X200 е допълнен с VGA изход, три USB порта версия 2.0, както и стандартните жакове за микрофон и слушалки.

Не би трябвало да очаквате кой знае какво ниво на звука от лаптоп от този клас. Тук на лице имате вграден моноговорител, но пък и интегрирана уеб камера от 1,3 MPx, в комплект с вграден микрофон.

Тъчпадът на Lenovo X200 липсва заради малкото пространство, като бутоните за мишката са стандартно три, а малко над тях се намира добре познатия ни червен бутон за управление на курсора. В клавиатурата присъства и Numpad.

Батерията е 4 клетъчна и издържа около 4 часа без захранване при новите модели. В разглеждания лаптоп втора ръка батерията издържа на автономен режим малко над 2 часа.

Теглото на ThinkPad X200 най-големия му коз, понеже се доближава до това на съвременните ултрабук устройства. Той тежи само 1,3 кг.

Останете в сайта lucenellarete.net и очаквайте още много нови ревюта, анализи и новини свързани с лаптопите втора ръка.