аутобокс за таван на кола

Ползи от покупка на нов автобокс

Какво е автобокс за кола

Този важен аксесоар може да бъде наречен още и багажник за таван на автомобила. Представлява кутия, която се закрепва здраво на рейлинга на покрива на вашата кола. Автобоксовете са много популярни за семейни автомобили, когато се налага да съберем повече багаж. Много потребители ги класифицират като тунинт аксесоар и преди закупуване на такъв преглеждат онлайн магазините за тунинг части, но на практика автобокс може да се закупи от всеки сайт за авточасти.

За какво се използа

Както вече споменахме багажника за покрив има за цел да събере целия ви личен багаж, който не се побира в стандартния багажника на автомобила. Не се притеснявайте да поставите в кутията на автобокса, всичко от което имате нужда. Понеже достъпа до него е по-труден, ви съветваме там да слагате чанти, куфари и вещи, които няма да ви трябват по време на пътуването. Ако докато шофирате ви потрябват детските памперси за еднократна употреба, храна за из път, вода, хигиенни материали, зарядното за телефон и документи, то те трябва да бъдат на максимално достъпно място в купето на колата или в багажника. Същото важи за някоя връхна дреха и другите вещи от първа необходимост. В автобокса имат място всички малки куфари, пътни чанти и раници, приспособленията за плуване или риболов, плажните принадлежности и останали вещи, които ще ви влязат в употреба по време на самата почивка. Този втори багажник може да побере средно между 350 и 550 литра батаж.

Начин на закрепване

Не се притеснявайте за целостта на вашия багаж, който сте събрали в багажника на покрива. При нормално шофиране и добро укрепване на багажа н автобокса, ще намерите личните си вещи, така както сте ги поставили преди отпътуване. Самите автобоксове се изработени от удароустойчиви пластични материали, които издържат на атмосферните влияния като дъжд, вятър, сняг, ниски и високи температури. Сигурността на вашите вещи в автобокса е гарантирана, посредством уникален за нея заключващ механизъм. Самото закрепване е напълно устойчиво посредством здрави щипки, които захващат автобокса за релсите на покрива на колата.

Практически ползи от автобокса

Този така наречен тунинг аксесоар е наистина практичен и важен спътник при вашето семейно пътуване до морето или друга по-далечна дестинация. Ако имате нормално голям автомобил тип хечбек или седан, то най-вероятно няма да успеете да съберете всички нужни чанти и куфари с багаж за вашето четиричленно семейство. Тогава на помощ идват новите автобоксове, които увеличават полезния товар почти двойно. Въпреки това не е рядко срещано явление да видите по магистралата комби или дори миниван с такъв автобокс на покрива.

Ако сте запален гмуркач, риболовец или практикувате екстремен спорт като кайтсърфинг, плаване с надуваема лодка или полети с парапланер може да сте сигурни, че цялото ви оборудване ще се събере в автобокса и няма да отнема пространство от ценния багажник на автомобила ви.

Марки автобоксове

Потърсете качествени и нови автобоксове от популярните марки като италианскта фирма FARAD в добрите магазини за тунинг и авточасти онлайн.