дъждовен ден

Какво да правим в дъждовни дни?

Ако питате лично мен, бих казал, че е идеалният за блогване. Обичам също така да четя книги, създавам нови идеи или проекти. Дъждовните дни имат своя принос към мисловното спокойствие и душата, затова човек се чувства релаксиран и отпуснат.

Аз мразя да бездействам по всички случаи, също така мразя и оправданията, затова споделих с вас няколко неща, които може да изпробвате в дъждовни и мрачни дни.

Та да караме по същество.

1. Книга.
Както казах и по-горе, четенето на книга ще ви релаксира още повече и ефектът ще е двоен. Комбиниран с малко ром или уиски и светлинка от камината прави тази дейност невероятна.

2. Разходка.
Ако пък смятате четенето на книги за прекалено скучно и заседнало, обожавате екстремните неща, можете да направите една незабравима разходка с любимият човек сред природата. Тази идея е малко налудничева, освен ако не смятате намокрянето от глава до пети за проблем.

3. Стихотворения.
Понякога човек е творчески настроен. Защо не опитате да напишете някакво стихотворение. Може би точно сега е момента да изкарате писателя в себе си.

4. Секс.
Зарежете и метнете всичко настрани. Оставете всички оправдания и прекарайте един незабравим ден под завивките с половинката си. Това ще укрепи вашата връзка и ще сте щастливи дълго време.

5. Мързелувайте.
Ако се падате мързелив човек и често не ви се прави нищо, най-доброто, което може да дадете на себе си е сънят. В този спокоен ден си починете за следващия и се заредете хубаво с енергия.

6. Композирайте.
Имате музикално умение? Свирите на китара? Имате хубав глас и радвате околните с него? Свирите на пиано или подобни? Защо чакате? Хайде… давайте малко практика.

7. Логични игри.
Судоко, кръстословици, шах и др. подобни ще ви помогнат да убиете скуката. Ако нямате в ръка изброените, опитайте да ги играете онлайн. Също работи.

8. Тренирайте.
Всъщност… защо пък не. Както казах, ако се падате екстремисти, един джогинг 60 мин. ще ви е предостатъчен за да се изморите, освен ако не сте олимпийска класа спортист.

9. Филми.
Може би домашната кинотека у дома ще помогне малко да се развеселите. Пуснете си най-новият екшън филм, научна фантастика, ужас, драма или там вече какъвто вкус притежавате.

10. Арт/Изкуство
Опитайте да нарисувате нещо. Например затворете очи, предатавете си, че наблюдавате Ниагарските водопади или пък все едно се намирате на вх. Еверест и нарисувайте пейсажа пред очите ви.

Лично мен не ме бива в това, но пък белким от вас излезе нещо. Защо пък не. 🙂

На един дъх успях да напиша само тези, но периодично ще добавя още. Хайде, действайте! 🙂