Какво гледам, когато имам свободно време?

Честно казано рядко ми се отдава възможност да се настаня пред телевизора и да гледам някой филм, сериал, спорт или каквото и да било. През последните дни, откакто въведоха социалната дистанция, заради Covid-19 имам доста повече време. Реших, че е време да наваксам с гледането на интересни и забавни неща по телевизора. И ето моята рецепта за разнообразие през тези кратки моменти на почивка и усамотение. Аз правя следният „ритуал“ 🙂

Приготвям си купа с прясно затоплени пуканки, чипс или любимите ми оризови ядки „Какино Тане“ или просто нещо, което да става за хрускане. Няколко пъти си поръчвах храна за вкъщи с доставка от различните български фирми като FastFood.bg или топла пица директно от любимите ми Dominos. След това се намествам добре на удобният диван в хола, качвам си краката на табуретката и започвам да прецъквам телевизионните канали.

Да си призная от сега, не съм особено голям почитате на дългите филми. Предпочитам кратки и забавни сериали, които ме карат да се смея от сърце и не ме ангажират с допълнително мислене. Преди време бях точно на обратната вълна. Гледах сериозни филми и почти никакви сериали, но тогава имах и повече време за губене, а и да не забравяме, че излизаха и по-качествени продукции. Сега покрай целия стрес с този нов Корона вирус изобщо не ми е до драми и напрегнати ситуации. Искам нещо смешно, забавно и развеселяващо.

Дори си мисля, че ако реша да гледам пълнометражен филм, бих предпочел да отида на кино, понеже първо усещането е друго и второ виждаш много повече от качествените сцени на новите филми, отколкото пред телевизора вкъщи. Само че това с ходенето на кино, не знам кога ще бъде възможно. По тази причина се задоволявам само с телевизора или свалени филми на лаптопа. Като казах лаптоп, между другото искам да споделя, че от седмица имам нова придобивка. Заради известни финансови затруднения отделих само 300 лв и усхя да купя лаптоп втора ръка Fujitsu LifeBook T902. Тези дни смятам да му инсталирам Windows и да почна интензивно ползване. Да ми е честит. НО за това ще пиша друг път.

Както и да е.. пак се отплеснах, а идеята ми беше с тази публикация, освен да ви споделя части от моето ежедневие, както и да ви дам една идея какво можете да очаквате в този мой блог 😉 – Само забавни неща и смях да скъсване 🙂