Историята на вибратора, споделят магазин Cleopatra

Най-популярните от всички играчки за сексуално забавление несъмнено са вибраторите. Но каква е тяхната история? Повече за това ще разберете от Cleopatra Секс Магазин.

Маточна бяс

В древни времена почти всички женски неразположения са били свързани със заболявания на матката. Основната диагноза „истерия“ е поставена от античните лекари и се характеризира с емоционална нестабилност на женското поведение.
Платон и Хипократ описват това състояние с общия термин „бяс“, като му дават подробно описание. Те предполагат, че поради продължителната невъзможност да заченат дете, матката дава тласък за неподходящото поведение на жените. Днес тази „диагноза“ предизвиква само усмивка. Но вибраторът е изобретен именно благодарение на тази интерпретация на женската болест.

Първите вибратори

Има данни, показващи възрастта на най-старото каменно дилдо – 28 000 години. Той е намерен в Германия (праисторическа пещера близо до Улм). Учените казват, че понякога той е бил използван и за правене на огън.
Подобни устройства са били използвани от жителите на Древен Египет. Учените успяват да намерят сребърни, дори златни модификации на изкуствени членове в гробниците на местното благородство.
Жителите на древен Китай са ги правили от бронз, нефрит, слонова кост.

В наши дни

Баща на съвременния вибратор е англичанинът Дж. М. Гренвил. Той патентова собственото си електромеханично изобретение, наричайки го „чукът“ (1880 г.). Това е медицинско средство, което работи благодарение на генератор. Поради големите им размери ги е имало само в медицински кабинети.

Семеен масажор

След известно време е проектиран ръчен вибратор. Създател е Г. Бийч (1902). Устройството бързо става известно и навлиза в дома на всяко семейство.
Вибраторът се появява много преди създаването на ютията. Първоначалната му функция е да се използва за масаж на главата и лицето, както и на цялото тяло.
Но тези устройства все още не са рекламирани като ефективни за сексуални игри. Хората считат устройството само за медицински инструмент.

Източник на женско удоволствие

Едва през 20-те години на миналия век коренно се променя отношението към вибратора, както и методът на неговото приложение. Тогава това устройство за първи път е използвано под формата на “инструмент” за игри за възрастни. От този момент нататък, те заемат важно място в интимния живот на хората.