детски играчки от дърво

Заложете на естествените материали, когато избирате играчки за децата

Всеки, който се е сблъскал с отговорната задача да бъде родител, ще потвърди безапелационно, че предизвикателствата са многобройни. Всеки ден сме изправени пред купища избори и се чудим кое е най–добро за децата ни. Едно е сигурно: те безусловно се нуждаят от любов. Останалото до голяма степен е в наши ръце и зависи от предпочитанията ни, особено когато разполагаме с избор.

Играта на децата

Децата не винаги обичат да си играят сами. И често пъти имат конкретни предпочитания към определен вид играчки. Мъниците често желаят да им отделяме голяма част от времето си и наред с това да ги снабдяваме с интересни приспособления за игра. Интуитивно усещат кое е добро за тях и в много от случаите ще предпочетат играчки от дърво. Може би последните им вдъхват усещането за контакт с нещо естествено, което детето може да обогати със своите фантазии.

Ние, като отговорни и зрели лица, би трябвало да се информираме дали всяка една играчка е наистина безопасна за детето, както и до колко тя ще издържи под напора на грубата игра. Всяка една инвестиция трябва да е направена след съобразяване с тези два фактора. А дървените играчки покриват условията. Колко дълго време ще продължи забавлението и как ще бъде стимулирано детското развитие? Не подминавайте това.

Излишно трупане на ненужни неща

Не е лесно да откажем на мъника. Още по–голямо предизвикателство се явява факторът разтребване. Къде да съберем всички тези неща и наистина ли са ни нужни?! Всяка дълготрайна и безопасна за здравето играчка си струва вложението. За съжаление, всичко останало е мимолетно.

Приспособленията, изработени от естествени материали, са абсолютно подходящи дори и за алергични деца. Дали ще говорим за дърво, вълна или памук, ако за направата са използвани натурални бои или такива на водна основа, включително и рециклирани материали, то тогава няма защо да се колебаете.

С правилни техники към ползотворно обучение

Освен подходящите играчки е добре и ние да се научим на някои от продуктивните методи на обучение и възпитание. Когато излъчваме увереност, то тогава и децата ни ще станат успешни. Образованието и възпитанието им крие много клопки и неизвестни. Дори и да правим всичко, което препоръчват специалистите, пак има моменти, които се нуждаят от различна и мигновена реакция. На наше разположение са изключително ефективни методи, които ни учат кога и какво да приложим при възпитанието на малките съкровища.

Според всеизвестния подход Монтесори, обучението и възпитанието на децата трябва да започне от ранна детска възраст, без да се прилага манипулиране на поведението. Това е лесно за приложение на всяко едно място, което посещава детето. Възрастните трябва да водят и наблюдават процеса на комуникация с останалите, но не и да го манипулират. Успешното социализиране на деца от различни възрасти ги приучава на изключително полезни начини за общуване в бъдеще.

Запознайте се с подходящите и безопасни играчки за вашето дете в зависимост от възрастта му на сайта на Guga.bg.