Докинг станция за таблети Acer

Все повече и повече потребители започват да отдават по-голямо предимство на ултра мобилните компютърни устройства – смартфони, PDA устройства, таблети. Понякога обаче се случва така, че има проблем със свързването на устройството с настолен компютър, със синхронизирането на данни между две машини, зареждането на електронни устройства и други подобни. За решението на този проблем почти всеки съвременен производител на мобилни устройства разработва своя специална конструкция под името „докинг станция“. Тя по своите функции ноподобява докинг станциите, които се предлагат с някой модели висок клас употребявани лаптопи.

Обща оценка

Цена
Дизайн
Качество
Удобство
Практичност

Коментар : Удобно, практично и на хубава цена – това е Acer!

Все повече и повече потребители (не само на Acer) започват да отдават по-голямо предимство на мобилните компютърни устройства – смартфони, PDA устройства, таблети. Понякога обаче се случва така, че има проблем със свързването на устройството с настолен компютър, със синхронизирането на данни между две машини, зареждането на електронни устройства и други подобни. За решението на този проблем е разработена специална конструкция под името „докинг станция“.
Докинг станцията е неподвижна платформа, оборудвана с конектори за електронни устройства. С нейна помощ може да свържете вашето Acer устройство към захранващия кабел и да прехвърляте всякакъв тип данни. С други думи, с докинг станцията можете да синхронизирате данните от свързаното устройство и едновременно с това да зареждате батерията.
Синхронизацията се осъществява с помощта на специален драйвер или софтуерно приложение, а връзката се осъществява чрез USB или с COM Port.

Компанията Acer предлага няколко модела докинг станции.

Докинг станция за Acer Iconia Tab A500

acer iconia tab a500
Например, към докинг станцията за Acer A500 в комплекта е включено и IR дистанционно управление. Платформата може да променя ъгъла си и да се фиксира в две положения. Едното от тези положения ви позволява да настроите режима на таблета за набор на текст, а другото – режим на преглед на мултимедийни файлове. Устройството, пригодено за Acer, също така е снабдено със система за генериране на енергия и съответно да зарежда таблета. В комплекта е включен конектор, който ви позволява да закачите външни високоговорители.

Докинг станция за Acer IconiaTab A500

acer iconia tab w500
Моделът Acer Iconia Tab W500 се предлага с включена в комплекта докинг станция, което в САЩ общо взето струва около 650 долара. Това устройство има пълноразмерна клавиатура, тъчпад Acer FineTrack с два бутона за навигация и мулти-сензорен екран с диагонал от 10.1 инча, което го прави лесен при работа с операционната система Windows.
Подобен модел, но вече за 720 $ се предлага за таблета Acer Iconia Tab W501 (LE.L0602.072), а за Acer Iconia Tab W501P (LE.L0603.005) струва $770.

Док станция за Acer Iconia Tab W700

acer iconia tab w700
Докато потребителите се двоумят да изберат ли таблет с докинг станция, експертите са почти единодушни в оценката на това устройство. Според тях, таблетите могат дори да се конкурират със смартфони от висок клас, или, в краен случай, с електронните книги. Докинг станцията с клавиатура за таблет Acer с операционната система Android си остава допълнително устройство, защото дори и с клавиатура таблета не замества функционалността на лаптопа.