Докинг станция за таблети Acer

Обща оценка
Цена
Дизайн
Качество
Удобство
Практичност
Коментар : Удобно, практично и на хубава цена – това е Acer!
Все повече и повече потребители (не само на Acer) започват да отдават по-голямо предимство на мобилните компютърни устройства – смартфони, PDA устройства, таблети. Понякога обаче се случва така, че има проблем със свързването на устройството с настолен компютър, със синхронизирането на данни между две машини, зареждането на електронни устройства и други подобни. За решението на този проблем е разработена специална конструкция под името „докинг станция“.
Докинг станцията е неподвижна платформа, оборудвана с конектори за електронни устройства. С нейна помощ може да свържете вашето Acer устройство към захранващия кабел и да прехвърляте всякакъв тип данни. С други думи, с докинг станцията можете да синхронизирате данните от свързаното устройство и едновременно с това да зареждате батерията.
Синхронизацията се осъществява с помощта на специален драйвер или софтуерно приложение, а връзката се осъществява чрез USB или с COM Port.
Компанията Acer предлага няколко модела докинг станции.
Докинг станция за Acer Iconia Tab A500
Например, към докинг станцията за Acer A500 в комплекта е включено и IR дистанционно управление. Платформата може да променя ъгъла си и да се фиксира в две положения. Едното от тези положения ви позволява да настроите режима на таблета за набор на текст, а другото – режим на преглед на мултимедийни файлове. Устройството, пригодено за Acer, също така е снабдено със система за генериране на енергия и съответно да зарежда таблета. В комплекта е включен конектор, който ви позволява да закачите външни високоговорители.
Докинг станция за Acer IconiaTab A500
Моделът Acer Iconia Tab W500 се предлага с включена в комплекта докинг станция, което в САЩ общо взето струва около 650 долара. Това устройство има пълноразмерна клавиатура, тъчпад Acer FineTrack с два бутона за навигация и мулти-сензорен екран с диагонал от 10.1 инча, което го прави лесен при работа с операционната система Windows.
Подобен модел, но вече за 720 $ се предлага за таблета Acer Iconia Tab W501 (LE.L0602.072), а за Acer Iconia Tab W501P (LE.L0603.005) струва $770.
Док станция за Acer Iconia Tab W700
Докато потребителите се двоумят да изберат ли таблет с докинг станция, експертите са почти единодушни в оценката на това устройство. Според тях, таблетите могат дори да се конкурират със смартфони от висок клас, или, в краен случай, с електронните книги. Докинг станцията с клавиатура за таблет Acer с операционната система Android си остава допълнително устройство, защото дори и с клавиатура таблета не замества функционалността на лаптопа.