певеце дограма

Алуминиева или PVC дограма

Ако ви предстои да поставяте дограма в новото си жилище или искате да подмените старата, вероятно се двоумите каква да изберете- алуминиева ли да бъде или PVC? Много често тази дилема стои пред хората, ето защо в тази статя ще срваним двата вида дограми, за да улесним избора на всеки един от вас.

През последните години PVC дограмата става все по-популярна и предпочитана от повечето хора. Тя има дълъг период на експлоатация. Изработва се от лесен за обработка материал и има ниска топлопроводимост. Всичко това дава възможност да се минимизират загубите от топлина и шумоизолацията на жилището.

Алуминиевата дограма е много предпочитана за офиси, бизнес сгради и всякакви търговски помещения, тъй като придава на външния облик на сградата масивност и престиж. Материалът на този вид дограма е изключително издръжлив и много здрав, а същевременно с това е доста пластичен и лек. Това от своя страна позволява изработка на различни форми. Материалът е устойчив на климатичните промени и това е гаранция за дългия му експлоатичен период. Освен това е пожароустойчив.

В сравнение с PVC дограмата има по-висок коефициент на топлопроводимост, но и по-голяма е вероятността за образуване на конденз, което е един от минусите. Алуминиевата дограма се произвежда в два основни варианта: с прекъснат термомост и по-евтиния вариант с непрекъснат термо мост.

Своите минуси си има и PVC дограмата, но когато става въпрос за бизнес усещане, тази дограма отстъпва пред алуминиевата.

И алуминиевата и PVC дограмата си имат своите плюсове, но и някои недостатъци. Затова каква дограма ще изберетеза вашето жилище или вашия офис, е въпрос на личен избор. Когато търсите дограма, трябва да търсите доказала се и коректна фирма и независимо дали дограмата ще е алуминиева или PVC, на първо място тя трябва да е висококачествена. Ето защо никога не пестете финансови средства, когато инвестирате в дограма, тъй като ниската цена на една дограма винаги е за сметка на качеството и.

С избора на дограма, алуминива дограма или pvc дограма, при нас ви се сдобивате с продукт от изключително високо качество. А многообразието предлагано от нашата фирма за алуминива и пвц дограма от цветове, геометричните форми на рамките може само да е в наш плюс.

Подмяна на старата дограма с нова пвц или алуминива дограма се налага в един момент и става дори неотложна. Повечето профили за дограма, предлгани от фирмите в България са от изпитани фирми и направена по най-модерна технология.

Качествата на пвц дограмата несъмнено са много, освен че запазва толината тя ще и шумоизолира вашият луксозен дом, апартамент, къща, вила или офис.

Избор на ПВЦ дограма

Избора на правилната пвц дограма понякога не е лесно решение! Дилемата между избора на по-евтина ПВЦ дограма или по-качествена и по-скъпа дограма, и дали зад по-високият ценови клас стои реално по-виско качество.

Всички или поне 90% от потребиталите преди да се обърнат към фирма за дограма, първо проверяват цените на дограмата в интернет. Независимо с какви ключови думи ще търсите ( дограма цени, пвц дограма цени, pvc дограма, дограма цена и т.н.) ще намерите много фирми предлагащи различни марки и цени. Всички фирми за пвц дограма имат разлна ценова политика и за това понякога е нужно да прегледате повечко фирми преди да вземте какъв и да избор.

В България се предлага огромно разнообразие PVC дограма, както с високо качество, така и средно и дори посредствено и най-различни цени. Това, на което се спрях аз е 5-камерен профил Gealan и троен стъклопакет. Предвид ситуацията на нашето жилище се спрях на следната конфигурация на стъклопакета: отвън 4 сезона, в средата бяла, отвътре К-стъкло. Мисля, че се получи възможно най-доброто енергоспестяващо решение.